NT Quiz Answers!




Answers To The "New Testament Eternal Damnation Quiz"

1.  What type of blasphemy yields eternal damnation?

Correct answer: D. (You can be forgiven for blaspheming Jesus, but blaspheming the Holy Ghost is unforgivable and begins your descent into the fiery abyss) "Wherefore I say unto you, All manner of sin and blasphemy shall be forgiven unto men: but the blasphemy against the Holy Ghost shall not be forgiven unto men. And whosoever speaketh a word against the Son of man, it shall be forgiven him: but whosoever speaketh against the Holy Ghost, it shall not be forgiven him, neither in this world, neither in the world to come" (Matthew 12:31-32; see also Mark 3:28-29; Luke 12:10).
 

2.  What words can earn you a one-way ticket straight to Satan's lair?

Correct answer: C. (Calling someone a fool) "But I say unto you, That whosoever shall be angry with his brother without a cause shall be in danger of the judgment: and whosoever shall say to his brother, Raca, shall be in danger of the council: but whosoever shall say, Thou fool, shall be in danger of hell fire" (Matthew 5:22).
 

3.  What sex acts ensure an eternity in flames?

Correct answer: B. (All non-marital sex) "Even as Sodom and Gomorrah, and the cities about them in like manner, giving themselves over to fornication, and going after strange flesh, are set forth for an example, suffering the vengeance of eternal fire" (Jude 1:7).
 

4.  Failing to engage in which of the following acts of retribution can yield permanent residence in flames?

Correct answer: B.  (Failing to amputate body parts involved in sinful acts) "And if thy hand offend thee, cut it off: it is better for thee to enter into life maimed, than having two hands to go into hell, into the fire that never shall be quenched. . . . And if thy foot offend thee, cut it off: it is better for thee to enter halt into life, than having two feet to be cast into hell, into the fire that never shall be quenched. . . . And if thine eye offend thee, pluck it out: it is better for thee to enter into the kingdom of God with one eye, than having two eyes to be cast into hell fire" (Mark 9:43-47; see also Matthew 5:29-30; 18:8-9; Luke 20:46-47).
 

5.  Which of the following insincere acts results in damnation of your soul?

Correct answer: C.  (Eating bread and drinking wine unworthily) "Wherefore whosoever shall eat this bread and drink this cup of the Lord, unworthily, shall be guilty of the body and blood of the Lord. . . . For he that eateth and drinketh unworthily, eateth and drinketh damnation to himself, not discerning the Lord's body" (1 Corinthians 11:27-29).
 

6.  Which of the following ensures you will not go to Heaven?

Correct answer: C.  (Both of the above) "Envyings, murders, drunkenness, revellings, and such like: of the which I tell you before, as I have also told you in time past, that they which do such things shall not inherit the kingdom of God" (Galatians 5:21).
 

7.  People of what religions are going to burn forever as Satan stabs their behinds with pitchforks for eternity?

Correct answer: D. (Jews, Moslems, Hindus, Buddhists and everyone else who is not Christian) "He that believeth on him is not condemned: but he that believeth not is condemned already, because he hath not believed in the name of the only begotten Son of God" (John 3:18). "He that believeth and is baptized shall be saved: but he that believeth not shall be damned" (Mark 16:16).
 

8.  Who among the following think they're going to Heaven but will wind up in Hell instead?

Correct answer: D.  (All of the above) "Not every one that saith unto me, Lord, Lord, shall enter into the kingdom of heaven; but he that doeth the will of my Father which is in heaven" (Matthew 7:21).
 

9. Women who decline to engage in which of the following are damned by the sin of Eve?

Correct Answer: B.  (Having children) "And Adam was not deceived, but the woman being deceived was in the transgression. Notwithstanding she shall be saved in childbearing, if they continue in faith and charity and holiness with sobriety" (1 Timothy 2:15).
 

10. People who experience which of the following cannot experience God's love?

Correct Answer: D. (Pleasures of the flesh) "For to be carnally minded is death; but to be spiritually minded is life and peace. Because the carnal mind is enmity against God: for it is not subject to the law of God, neither indeed can be. So then they that are in the flesh cannot please God" (Romans 8:6-8; see also Galatians 6:8).

Click Here For More Bible Quizzes!



 

 






Copyright 1998-2007, Americhrist Ltd. All rights reserved. Terms of Service
The Landover Baptist website is not intended to be viewed by anyone under 18

Click to Visit the Landover Store!

As Seen on Network Television: Wear Nasty Bible Verses
Biblical Wisdom Gear!

Like the Site?  Buy the Book from the Writers of Landover Baptist!
Click to Get Our Godly Book!

Value T-Shirts in the Landover Baptist Store!
Click Here!